miercuri, 3 noiembrie 2010

Piata imobiliara si ghidul incepatorului

Investitia in piata imobiliara poate fi foarte riscanta si inselatoare. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca e nevoie de foarte mult timp, educatie, experienta si expertiza pentru a fi un investitor de success. Daca ai norocul sa ai succes, recompensele includ aprecieri, venituri din chirii, comisioane si alte beneficii.

Daca nu reusesti, poti ramane blocat in proprietatile nelichidabile (greu de vandut). Alti factori pe care trebuie sa-i iei in considerare includ conditiile locale si nationale ale pietei.


La nivel national trebuie sa faci fata ratelor si legilor de taxare, si pe plan local succesul tau va depinde de cresterea economica si cererea si oferta de proprietati. Sa incepem cu cateva ponturi si sfaturi pentru incepatorii din imobiliare.

Mai intai de toate, cand incepi trebuie sa fii atent de la cine ceri sfatul. Domeniul imobiliar este plina de oameni prefacuti si escroci. Trebuie sa fii atent la aceia care promit imbogatire rapida si prosperitate. Ei sustin asa zise seminarii despre imobiliare si folosesc tactici de presiune pentru a le vinde. Este nevoie de mult devotament pe termen lung, ani de experienta si greseli pentru a avea succes.

Un alt pont pentru incepatorii din imobiliare ar fi sa accesezi diferite siteuri de profil si sa arunci o privire asupra cartilor despre imobiliare. Acestea sunt notate de catre clientii care au cautat apartamente de inchiriat sau de vanzare. O notare cu patru stele sau mai mult, inseamna ca este o carte buna.

Si, in final, ultima recomandare este sa incerci sa-ti gasesti un loc de munca. Printre avantaje, se numara faptul ca vei invata tot ce se intampla in industria aceasta inainte sa-ti investesti banii in ea.